Hatar du att springa men har funderat på att börja löpträna för att det är hälsosamt, och vill ha ett mål att jobba mot? Älskar du att springa, men har aldrig deltagit i ett lopp? Läs då vidare, för nu kommer det att handla om några lopp i Göteborg som är perfekta för den ovana eller nervöst lagda motionären att testa benen i. Men innan vi kommer dit – visste du att anmälningsavgiften till motionslopp ingår i Skatteverkets lista över aktiviteter som du kan få friskvårdsbidrag för? Anmälningsavgiften är med andra ord ingen ursäkt. Nu kör vi!

Vårruset – perfekt för alla kvinnor

Är du kvinna är det här loppet för dig, oavsett vilken nivå du känner att du ligger på. Självklart går det att springa det här loppet fort, men det går lika bra att ta det lugnt – eller att gå, om det skulle vara så. Genom att välja en startgrupp som passar en själv hamnar man bland de som kommer ta sig runt banans 5 kilometer i ett liknande tempo. Det bästa med Vårruset om man är debutant i motionsloppens värld och känner sig lite nervös, är dock den totala prestigelösheten; här finns alla typer, och du kommer med stor sannolikhet inte att komma över mållinjen sist.

Blodomloppet – för din och alla andras hälsa

Blodomloppet anordnas för att uppmärksamma blodgivning, så samtidigt som du hjälper din egen hälsa att bli bättre gör du genom att springa Blodomloppet också en god sak för andra. En annan bra sak med just det här loppet för förstagångsdeltagaren är att det liksom Vårruset lockar alla typer av människor, inte bara den inbitne löparfantasten. Redan innan man står vid starten med adrenalin upp över öronen kan man alltså vara relativt säker på att man inte kommer bli siste man över mållinjen.