Om bloggen

I Göteborg har vi rödgrön majoritet i staden. Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet styr tillsammans. Vår gemensamma strävan är att Göteborgssamhällets utveckling ska vara hållbar i tre dimensionet – ekologiskt, ekonomiskt och socialt. Viktigast för framtiden är att alla barn och unga får en bra start. Vi är övertygade om att verka för detta är det bästa sättet att främja samhällsgemenskapen och sammanhållningen i vår stad.

Detta är en blogg för de rödgröna kommunalråden. Tanken är att vi här ska kunna vara lite mer personliga än i kommunstyrelsen.

Vi representerar tre partier som har lätt för att samarbeta, men det betyder inte att vi tycker lika om allt. Inte heller alla inom våra respektive partier tycker alltid detsamma i alla frågor. Det kan vi leva med. Liksom att det kan hända att vi här på bloggen ibland skriver sådant som kanske inte alla tre partierna håller med om eller – för den delen – som inte ens alla i det egna partiet är överens med.

Vi gillar att det är högt till tak för personliga åsikter (allt behöver inte heller handla om politik på traditionellt sätt). När det är dags att gå till beslut i kommunen pratar vi oss samman och kommer överens. Svårare än så är det inte.

© 2015 Rödgrönt Göteborg. Alla rättigheter.