För vissa kan planerandet av begravningen vara ett sätt att hantera och bearbeta sorgen, men för andra kan det kännas som en enorm börda som är svår att ta hand om. Oavsett om man vill ha hjälp med mycket i planeringen eller vill utforma allt efter eget huvud, om man vill bestämma över detaljerna själv eller om man gärna blir erbjuden ett färdigt paket, är det viktigt att välja en bra begravningsbyrå.

Att välja begravningsbyrå

Om man aldrig har behövt vara med och planera en begravning förut kan det vara svårt att veta var man ens ska börja. Det finns många begravningsbyråer, men vilken ska man välja? För många spelar såklart priset in i valet, men man bör för den sakens skull inte glömma bort bemötandet. I en så svår tid som perioden efter en närståendes död, är det viktigt att man känner sig väl bemött, som kund och sörjande, av begravningsbyråns representanter.

I Göteborg är en begravningsbyrå som har mycket gott rykte både vad gäller pris och bemötande Fenix Begravningsbyrå, vilken också finns på flera andra orter i Sverige. Att det är ett företag det går att lita på backas upp av att de utnämnts till “Rekommenderat företag” av reco.se hela fyra gånger, 2015-2018. Fenix är också en begravningsbyrå som erbjuder hjälp via internet till ett reducerat pris jämfört med konsultering över telefon eller på deras kontor.

Se upp för extra kostnader

När man är i sorg är det inte alltid det lättaste att ha full koll på allt, vilket om man har otur kan göra det lätt för vissa begravningsbyråer att övertyga en om att betala för saker som egentligen inte känns viktiga. En del byråer är heller inte öppna med alla kostnader innan räkningen väl kommer. Det är därför viktigt att vara uppmärksam på priserna redan från början och att välja en begravningsbyrå som man vet att man kan lita på utan att behöva vara på sin vakt.