Kommentering avstängd

Om att återge kulturnämndens beslut … eller inte

I GT skriver denna tidnings kulturredaktör idag en artikel där hon inte verkar tycka det är rätt att Göteborgs kulturnämnd inrättat två litteraturpris och att de delas ut till två personer som inte bor i Göteborg. Det har hon ju givetvis all rätt att tycka.

http://bloggar.expressen.se/norrman/2014/06/grattis-stockholm-och-lund-ni-fick-goteborgspriset/

Det som inte alls framgår i artikeln är att det inte är kulturförvaltningens chef som inrättat dessa pris, utan kulturnämnden. De är dessutom delar av en genomtänkt nämndsatsning på litteraturen i Göteborg, där utöver dessa pris ingår:
* stimulansmedel till ungas eget skrivande inom kulturskolan
* Nyöppnat och större stadsbibliotek på Götaplatsen
* Förlängt öppethållande av stadsbibliotekets filial 300 m2 vid Brunnsparken
* Nyinrättade arbetsstipendier för författare i Göteborg
* Litteraturhuset i Lagerhuset.

Detta kunde artikelförfattaren läst i nämndens handlingar, om hon hade haft viljan. När hon dessutom lyfter fram kritik mot litteraturhuset, vilket hon givetvis också har all rätt att göra, så hade det väl varit rimligt att också återge att kulturnämnden så sent som i måndags hade uppe ett ärende där litteraturhusets drift nu kommer att gå över till en förening under hösten. En förening som flera tunga litteraturaktörer i Göteborg ligger bakom. Litteraturhuset har varit igång i knappt ett år och jag tror vi har mycket att se fram emot kommande år.

För er som VILL läsa nämndens handlingar, så finns alla dessa att tillgå på stadens hemsida. Handlingen gällande litteraturhuset bjuder jag på direkt via denna länk: http://www5.goteborg.se/prod/Intraservice/Namndhandlingar/SamrumPortal.nsf/7342AC5BDE140D84C1257CE6004B0113/$File/14_TU_forslag_om_framtida_drift_av_litteraturhuset.pdf?OpenElement

/Thomas

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , , ,