Kommentering avstängd

Glädje över hälsning från Svenska akademien

Vi blev både överraskade och barnsligt stolta över det e-brev som ‘damp ner’ hos mig och kommunstyrelsens ordförande i eftermiddags:

”Kära vänner!

Jag vill på detta enkla vis gratulera Göteborg – både staden och kommunen – med anledning av invigningen av det nya Stadsbiblioteket. Det är omöjligt att inte imponeras av detta företag, lika lite som man kan avhålla sig från att glädjas över era övriga kulturella satsningar. Hoppeligen kan detta även sporra andra kommuner till lika vackra kraftansträngningar på litteraturens och läsningens fält. Det är inte utan att man som boende i Mälardalen blir en smula avundsjuk.

Med de bästa hälsningar å den Svenska Akademiens vägnar från
/Peter Englund
Ständig sekreterare”

/Thomas

i kategorin:Göteborg Taggar: , ,