Kommentering avstängd

Fråga om register över romer

Maria Rydén (M) har idag, den 1 oktober, interpellerat majoriteten om det funnits något register över romer i Göteborgs Stad. Jag ställde samma fråga till stadsdirektören i fredags den 27 september och det berättade jag dessutom vid manifestationen gällande romers rättigheter i söndags på Gustav Adolfs torg. Eftersom Rydén var på plats vid manifestationen och hörde mig säga det, så blev jag överraskad att hon nu interpellerat. Även GP återgav att jag sagt detta i tidningen måndagen den 30 september.
Nåväl… nu pågår stadsledningskontorets undersökning och majoritetens ambition är att gå ut med vad som framkommer så fort resultatet är säkerställt. Samma info kommer kommunfullmäktige och Rydén att få på kommande kommunfullmäktigemöte.
Thomas
i kategorin:Göteborg, Huvudinlägg, Mänskliga rättigheter Taggar: , , , ,