Kommentering avstängd

Ardalsberget räddat

En viktig delseger! Mark- och miljödomstolen beslutade förra veckan att Swerock inte får starta en bergtäkt på Ardalsberget och därmed upphävs länsstyrelsens beslut om tillstånd.

En lång kamp för att rädda Ardalsberget på Hisingen har lyckats. Nu får Swerock inte spränga bort en stor del av det fina berget. Ett stort tack till de privatpersoner som överklagade beslutet – och fick rätt. Ni har gjort en stor insats för miljön i hamnområdet! Swerock borde bland annat ha undersökt alternativa platser för bergtäkten bättre.

Tyvärr överklagade inte kommunen länsstyrelsens beslut efter att ha rådfrågat kommunens jurister. De ansåg att risken för skadeståndskrav från Swerock var för stora eller att vi skulle förlora målet. Tittar man i backspegeln så var det fel.

Nu gläds vi åt att det gick vägen ändå. Förra veckans beslut kan fortfarande överklagas till Mark- och miljööverdomstolen. Men då krävs att prövningstillstånd lämnas. Vi håller tummarna för att hotet är över för denna gång och att det får finnas kvar en grön lunga i hamnområdet.

/Kia Andreasson

i kategorin:Göteborg, Mark, Miljö Taggar: , , ,