Kommentering avstängd

Välkommen Leif!

Nu står äldres mat på agendan igen. Det är bra att frågan diskuteras.  Leif Mannerström har ett engagemang för mat, han har tidigare bjudit in äldre på lunch till Sjömagasinet som uppskattades mycket. I Göteborg har vi lyft måltidens betydelse för barn och äldre. Stort kvalitetsutvecklingsarbete har pågått i flera år. Nu utmärker vi oss i Göteborg för att vara en stad där måltiderna har en hög kvalitet, ekologiska råvaror och mycket lagas från grunden. Flera skolor och äldreboenden har vunnit fina utmärkelser. Göteborg blev utsedd till årets matlandethuvudstad 2012, och nyligen till årets skolmatskommun av White guide junior. Härom dagen besökte Matilda Ernkrans (S), ordförande i riksdagens miljö- och jordbruksutskott Guldhedsskolans bamba. Den är en av skolorna som kommit väldigt långt i sitt arbete, de har flera rätter att välja på och deras vegetariska buffé är mycket populär och det märks att de är stolta över sitt jobb.

För äldre är måltidssituationen viktig, det ska vara en trevlig stund och vill man äta tillsammans med andra så ska det vara möjligt, det finns träffpunkter och äldreboenden som har lunchrestaurang. Har man hemtjänst och vill ha sin mat lagad i hemmet kan man välja det. På våra äldreboenden serveras mycket bra mat. Snart är det måltidens dag, då kommer måltidens betydelse för barn och äldre uppmärksammas särskilt i Göteborg.

Leif Mannerström är välkommen till ett av våra äldreboenden, det är viktigt att goda exempel lyfts fram, i Göteborg finns många sådana.

/Marina

Ps. Om Leif läser detta – vi kommer skicka en personlig inbjudan till dig också!

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Mat, Miljö, Sociala frågor, Trygghet Taggar: , , , , , , ,