Kommentering avstängd

Dags för årets seminariehelg på Knarrholmen!

Just nu packar jag väskan. Det är mycket som ska med i dag: tandborste och handduk, tjocktröja, regnkläder (man vet ju aldrig) och – inte minst viktigt – ficklampa. Nej, det är ingen campinghelg som planeras utan ett veckoslut fyllt av politik!

Många förknippar nog politik med sammanträdesrum och slipsar, och så ser det såklart också ut rätt ofta. Men politisk verksamhet handlar i grund och botten om alldeles vanliga människor som är övertygade om att man tillsammans kan påverka framtiden och som samlas för att ta fram idéer om hur det ska gå till. Just den helg som nu väntar kommer att vara fylld av politik, diskussioner, samtal, lärande och gemensam tankeverksamhet, men också möjlighet att bara njuta av den vackra göteborgska skärgården och umgås med trevliga människor utan stress. Det är med andra ord dags för Go(S) Västs årliga Knarrholmshelg.

Också i år är det gott om aktuella seminarier med intressanta gäster. Vad sägs om LO:s ordförande Karl-Petter ”Kålle” Thorwaldsson, Sveriges Radios Stina Oscarson, Socialdemokraternas nyutsedde valgeneral Jan Larsson för att bara nämna några? Under dagarna kommer det att diskuteras kyrkoval, skolpolitik, EU:s roll, situationen i södra Afrika, nya strategier för att åstadkomma jämlikhet och mycket mer (hela programmet och alla seminariedeltagare finns tillsammans med annan nyttig info på www.gosvast.se). Enda smolket i bägaren är egentligen att man omöjligt kommer att kunna ta del av allt man skulle vilja.

Själv ska jag på söndagen diskutera mediernas roll i opinionsbildningen kring västsvenska paketet och trängselskatterna tillsammans med GT:s Jimmy Fredriksson, GP:s Gert Gelotte och statsvetaren Folke Johansson. Kan bli nog så intressant, gissar jag.

För den som känner sig sugen men inte bokat stuga finns möjlighet att köpa seminariebiljetter för bara 100:- för hela helgen och alla seminarier. Man kan åka ut över dagen – antingen lördagen, söndagen eller båda – och resan kostar som en spårvagnsresa eftersom det är den vanliga skärgårdstrafiken som står för transporten.

För att sammanfatta det hela: Intressant program finns, trevligt folk att umgås med finns, musik finns, mat och dryck finns. Det enda som saknas är egentligen… du. Och så ficklampan, förstås!

/Anna

i kategorin:Göteborg, Huvudinlägg, Politik Taggar: , , , , , , , ,