Kommentering avstängd

Kongressavslut – Välkomna tillbaka!

Då var sista valet och voteringen gjord för denna gång på den socialdemokratisks partikongressen.På förmiddagen idag klarades kärnkraft, varg och det mesta i miljö och energiväg ut. På klimatområdet har socialdemokraterna blivit tydligare genom att bland annat besluta om ett klimatpolitiskt ramverk som ska innehålla både delmål och sektorsvisa uppdrag. Det är mycket bra och tillsammans med ytterligare betoning på satsningar på förnyelsebar energi, tydlig betoning på mer och modern järnväg, fossilfritt Sverige till 2050 och mycket mer, så känns det att miljö och klimatfrågorna är tagna på allvar. Dessutom är det en del i den strategi som ska föra Sverige framåt. Den aspekten är den viktigaste eftersom miljö och klimatområdet ibland har en tendens att bli betraktade som en hemsko för både tillväxt och utveckling, istället för att vara en del av det som ska få vårt land och vårt näringsliv att växa. Därför känns hela Framtidskontraktet som en gedigen plattform för framtida arbete.
På förmiddagen gjordes också valen för partistyrelsen där Göteborg nu har både Anna Johansson och Talla Alkurdi. Med andra ord, tre göteborgare på plats i partiets centrala styre.
Till slut, det är bara så att Göteborg är bäst när det gäller att ordna denna typ av kongresser. Inga transporter, allt under ett tak, bra mat trots att vi var förfärligt många och framförallt ett trevligt
bemötande från all personal. Det känns mycket bra för det betyder mycket för både stämning och humör att allt flyter. Ett stort tack med andra ord till alla på Mässan som jobbade under dessa dagar! Och ett lika stort tack till alla volontärer som tagit ledigt för att se till att kongressen flöt på. Det är fantastiskt att veta att ni finns!

i kategorin:Göteborg, Miljö Taggar: , , ,