Kommentering avstängd

Välkommen till arbetslivet!

Hej Almeandra, jag ringer för att gratulera dig till ditt nya feriejobb på en av våra förskolor. Hej Linn, jag ringer för att gratulera dig till ditt nya feriejobb i ett av våra kök. Hej Emma, jag ringer för att gratulera dig till ditt nya feriejobb som kulturvärd. Sådär, nu var de tre första samtalen avklarade. Jag skulle gärna fortsätta att ringa runt till alla de 2700 Göteborgsungdomar som idag fått besked om rolig och spännande sommarsysselsättning.

Kommer du ihåg hur det kändes när du fick ditt första jobb? Din första lön? Känslan av att få vara en del av en arbetsgemenskap och att få påbörja sitt vuxenliv. Jag minns när jag som liten grabb sålde kvällstidningar . Visst kunde det vara kämpigt ibland, men känslan av att tjäna mina första egna pengar och den frihet det gav kommer jag aldrig att glömma.

Nu ger vi dessa ungdomar chans att tjäna egna pengar med betalt enligt det avtal som vi har tecknat med Kommunal. Trots att stadens ekonomi för tillfället är ansträngd, så fortsätter vi att ge ungdomar möjlighet till feriejobb och en första inblick i verksamheterna inom Göteborgs stad. Jag är verkligen glad att vi i den rödgröna majoriteten ser till att fortsätta att satsa pengar på ungdomar. De 24,6 miljoner som vi satsar i år, kommer att vara väl investerade pengar i stadens och skolungdomarnas framtid. Dessutom brukar det vara uppskattat bland vår fasta anställda personal att få möta ungdomarnas nyfikenhet och intresse för att lära sig något nytt.

Jag hade som sagt gärna fortsatt att ringa fler ungdomar med besked om feriejobb, varje samtal är positivt och ger så mycket tillbaka. Men övriga skolungdomar får besked genom brev, om inte hen redan gått in och kollat på Göteborgs hemsida.

Med vänliga hälsningar
Mats Pilhem

 

i kategorin:Aktiviteter, Arbete, Barn, Ekonomi, Göteborg, Huvudinlägg, Näringsliv, Politik, Sjukvård, Skola, Sociala frågor Taggar: , , , , , , , , ,