Kommentering avstängd

Ali får ny bostad, Mölndal får forskningscentrum

Det var ju inte direkt någon värme när vi stod där uppe i Sjumilaparken idag och skulle ta det första spadtaget (eller snarare Anneli_Aliförsta sprängningen) för det som så småningom ska bli ett 60-tal bostäder i form av småhus. Vinden ven och dammet yrde över den vackra platån men de flesta såg glada och nöjda ut, så långt det nu gick att urskilja bland huvor och mössor och andra klädesplagg.
Glad var också Ali, en av de första att tecknat sig på en bostad. Efter att ha bott 17 år i Biskopsgården kände han att detta skulle bli rätt för honom och hans familj. Förhoppningsvis kan Ali flytta in till jul i år tillsammans med de andra som får sina hus färdigställda. Biskopsgården är en fin stadsdel men inte tillräckligt blandad när det kommer till upplåtelseformer. Bara en liten del är äganderätt eller egnahem. Med detta tillskott blir det några fler som får chansen att bo i eget hus i ett område de trivs i.

En annan mycket positiv nyhet idag är beskedet att Astra Zeneca, i Mölndal, blir en av de tre platser som företaget satsar på. Det handlar om arbetsplatser och det handlar också om att stärka den position klustret Life Science har och som är så viktig för vår region. Senast i förra veckan anordnades ett frukostmöte i riksdagen av bla Cecilia Dahlman-Eek (S) om Göteborgsregionens arbete med Life Science. Då var vi ovetande om detta besked som kom idag men förhoppningsvis har Göteborgsregionens positiva vilja att se vikten av dessa frågor haft någon påverkan på beslutet.

Hur som helst, grattis till Mölndal och till oss! Nu får vi fortsätta det gemensamma jobbet att utveckla både samarbetet och klustret. En inte helt oviktig del i det hela är för mig en offentligt finansierad sjukvård, tillgänglig för alla.

/Anneli

i kategorin:Bostäder, Göteborg, Huvudinlägg, Mark, Näringsliv Taggar: , , , , ,