Kommentering avstängd

Vi måste vara rädda om åsiktsfriheten – men också om varandra

Jag blir oerhört ledsen ikväll när jag varit ute på facebook en stund. En fb-vän hade delat med sig av en tråd som rör en kritik av MP:s linje i trängselskattefrågan. Framför allt gällde tråden min vän och partikollega i kommunstyrelsen, Kia.

Att inte alla tycker samma som Kia, mig och vårt parti i denna fråga är helt ok. Att förlöjliga oss som personer är väl också något en får ta, fast det är något som inte bidrar ett dugg till debatten, snarare visar på brist på argument.
Det som gjort mig så oerhört ledsen är följande: Tråden startade för 8 timmar sedan när detta skrivs. För 6 timmar sedan skriver en person i tråden ”Skjut henne!” (utan några andra kommentarer, smileys eller någonting. Det är dessutom den personens enda inlägg i tråden).  Det är fruktansvärt mycket över gränsen.
Men det som gör mig möjligtvis ÄN mer upprörd är att INGEN av de drygt 60 personer som ‘gillat’ grundtråden (eller andra som kanske följt tråden) har uttryckt en motvilja mot uppmaningen! INTE EN ENDA! (jag är den enda som gjort det när jag såg kommentaren, dels som en del i den långa tråden och dels skickat direkt till den person som skrev det, det var en timma sedan).
Detta ÄR inte klokt! Vi är alla människor och måste vara rädda om varandra… även när vi tycker olika!!
/Thomas
i kategorin:Göteborg