Kommentering avstängd

Målgång 2015

I dag på förmiddagen blev det klart att Göteborg blir plats för Volvo Ocean Race både 2015 och 2018. 2015 blir vi slutstation men ännu är det inte klart var vår plats blir 2018. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att vi blev valda som stopp. De tidigare tillfällena vi har haft evenemanget 2002 och 2006, har varit uppmärksammade tillfällen i stan. Eller som Volvo Ocean Race ordförande uttryckte det att det var så mycket folk och båtar när seglarna skulle ut från Göteborg att de nästan inte kom fram! Tanken är också att detta blir stadens startskott för utvecklingen av centrala älvstaden.  Det handlar om att använda dessa två tillfällen inte bara till tillfälliga evenemang utan se till att detta blir en del av stadsutvecklingen. Det är inte helt fel att ha två konkreta datum att förhålla sig till när nya delar ska planeras. Dessutom är detta helt i linje med den vision för centrala älvstaden som kommunfullmäktige beslutat om. Att sedan det också blir en gemensam färd mot vårt 400 års jubileum är riktigt bra. Jag hoppas nu att vi, både stad, näringsliv och akademin använder vårt kraft och fantasi för vad vi mer kan passa på att pröva och visa  fram till och under race-åren. De marina och maritima frågorna har vi redan satt högt upp på vår dagordning, hållbara transporter och logistik är en annan viktig del av vårt samarbete.  Ett bra avslut på denna veckan med andra ord !

i kategorin:Aktiviteter, Arbete, Ekonomi, Göteborg, Huvudinlägg, Idrott, Näringsliv, Stadsutveckling Taggar: , , , , , ,