Kommentering avstängd

Hatten av för Chalmers!

Idag måste vi lyfta på hatten för en händelse så stor så att den förtjänar förstasidan på alla tidningar. Idag blev det tillkännagivet att Chalmers får ett forskningsstöd av EU på 4,5 miljarder kronor, en nästan ofattbar summa.
Meningen är att Chalmers ska fortsätta forska vidare på det som heter grafen som är ett material som har unika egenskaper. Inte nog med det, Chalmers är ett av två universitet som får denna specialbehandling och satsningen ska fortsätta i 10 år framöver. Jag är övertygad om att detta inte bara kommer att sätta Chalmers än mer på världskartan utan också ha effekter på Göteborg och vår omgivning. Förutom den rejäla summan handlar denna utmärkelse om något annat, minst lika viktigt. Erkännande. Vi har en teknisk högskola som är något utöver det vanliga. Det ska vi ta till oss och känna oss stolta över. Vi ska se till att våra barn och ungdomar som inte alltid med ett leende på läpparna slår upp matteläxan eller fysiksidorna, ser och förstår att det som kan tyckas obegripligt en dag kan falla på plats och ge möjligheter som grafen eller något som vi än inte grunnat ut. Chalmers utmärkelse borde få oss alla att anstränga oss lite till och tro på att väldigt mycket är möjligt. Även det som vi inte vet idag.

Så stort grattis till Chalmers. Jag är stolt över att ni finns i vår stad!

/Anneli

i kategorin:Arbete, Göteborg, Näringsliv Taggar: , , ,