Kommentering avstängd

Granskning,uthängning och en kinesisk mur

Veckan som gått har haft minst sagt varit händelserik. Den oberoende aktören Torbjörn Wikland har sagt sitt om vår handlingsplan mot oegentligheter och våra verksamheter har fått sina” betyg” vad det gäller upphandlingsprocess mm. Det känns som staden rör sig framåt i detta arbete men det återstår saker att göra. Bolagsutredningen som pågår kommer säkert den också att bidra till att Göteborg får ett tydligare sammanhang i sin styrning.  Mitt i detta, för de flesta göteborgare tämligen okända arbete, så bränner det till. Ungdomar samlas för att visa sin ilska mot att bli uthängda på nätet och kallade för både det ena och andra. En del kanske t o m har kommit för att hitta sina banemän och göra upp med dem. Ilskan och frustrationen är lätt att förstå. Att bli förtalad, nedvärderad och uthängd är det ingen som vill bli. Därför är det bra att debatten börjat om hur vi beter oss mot varandra oavsett hur vi träffas, i verkliga livet eller på sociala medier. Det är helt klart att tonen blivit råare och aggresivare de senaste åren. Det som dock inte känns så bra är just det att ta lagen i egna händer. Vi har ett rättsystem och en process som vi ska värna om. Det är inte ett alternativ att vi själva som individer eller grupper hittar, dömer och straffar de som vi anser har gjort oss ont. Då har vi hamnat helt fel.  Fel blir det också om vi nu bara glömmer vad som hänt och inte fortsätter diskussionen om bemötande, respekt för andra och värdegrund. Den behövs föras, inte bara bland unga utan likaväl bland vuxna. Det är inte utan att det känns lätt deprimerande när man får veta att även vuxna individer blandar sig i och bidrar till att sprida rykten och ogrundade uttalanden på nätet eller i andra sammanhang. Avslutningsvis, så hade jag och Thomas Martinsson möjlighet att vandra runt i ”Kinesiska Muren”-huset i veckan och kunde då  berätta om det röd-gröna förslaget till att göra huset till ett verksamhetshus för småföretagare, kreativa näringar, kulturgrupper eller andra småentrepenörer. Eftersom vårt tidigare förslag om att göra bostäder i huset blir alldeles för dyrt, vilket inte gynnar en blandning i området, så valde vi att på detta sätt försöka få in andra grupper och verksamheter på den plats vi kallar Södra Älvstranden. Beslut blir det på andra sidan nyår.

 

 

i kategorin:Göteborg