Kommentering avstängd

Julkappar till Göteborgarna

I går invigde vi titthålet i gatan utanför Gillblads. Idag var det dags för Saluhallen, Korsgatan och den smarta skylten som visar hur mycket energi fastigheterna i innerstaden förbrukar.

Saluhallen är en plats som finns i hjärtat hos Göteborgarna, som fått sig en rejäl upprustning. Anneli invigde och betonade just att det är en mötesplats.
Det var mycket intressant att få höra historier om hur det var förr i Saluhallen exempelvis att man köpte in en hund för längesedan som skulle ha ihjäl råttorna men det var ingen bra idé eftersom hunden föredrog köttet. På sikt vill vi gärna få handelsbodar på torget som det en gång varit.

Titthålet kommer dra alla nyfikna vuxna och barn som funderar på hur det egentligen ser ut under trottoaren. Väldigt pedagogiskt och förhoppningsvis kan det bidra till intresse för tekniska yrken. Erik Johansson ordf för Göteborg Vatten uttryckte det hela väldigt bra, att barn hela tiden ställer frågor, e de? Det borde vi försöka fortsätta med som vuxna.

Under flera år har Innerstaden och Göteborgs Stad samarbetat för att göra innerstaden till ett trevligare och vackrare ställe. Flera gator har rustats upp, fler bänkar, papperskorgar, ny markbeläggning, och värme i plattorna mm. Domkyrkoplan och den upprustningen är också ett samarbetsprojekt som ledde nästan hela vägen till det fina Siennapriset.

Jag är imponerad över hur mycket arbete fastighetsägare och butiksinnehavare engagerar sig i miljöfrågor och att göra Göteborg till en ännu trevligare och mer hållbar stad. Det är ett mycket gott samarbete mellan Trygg Vacker stad och Innerstaden som vi ska vara rädda om, för tillsammans kan vi göra mer för Göteborg.

En annan julklapp vi fått är den stora trafikökningen i kollektivtrafiken. Fler bussar, tätare turer med spårvagnarna, fler pendeltåg. Det är den största trafikomläggningen någonsin, ca 130 000 människor berörs. Väldigt många har fått det mycket bättre att resa kollektivt. Samtidigt har vi rödgröna i kommunstyrelsen lagt ett uppdrag att utreda förutsättningarna för ett billigare årskort på Västtrafik. Det är en lysande idé, det skulle innebära ca. 150 kr mindre / månad för en anställd boende i Göteborg att resa kollektivt till sitt jobb.

Kommer inte på fler julklappar just nu.

//Marina

i kategorin:Aktiviteter, Barn, Göteborg, Huvudinlägg, Mat, Miljö, Näringsliv, Politik, Stadsutveckling, Trafik Taggar: , , , , ,