Kommentering avstängd

Måndag med mening

Vissa måndagar är lite förmer än andra. Dagen som nu strax börjar lida mot sitt slut har varit både händelserik, hoppfull och energigivande. Morgonen började ute på Volvo Cars med ett morgonprat med fackliga representanter tillsammans med bland annat Olle Ludvigsson och Stefan Löfven. Sedan var det dags för Volvos presentation av sin enorma satsning på utbyggnad i Torslanda och vilka framtidstankar som var kopplade till satsningen. Det är hoppfullt mitt i den ekonomiskt oroliga tid som vi lever i att höra att det finns tankar kring både produktion och utveckling i vår del av världen. Med det är självklart inte allt lugnt och fridfullt men det är ändå en mycket viktig signal att det finns en tro på vår region.

Några timmar senare var det dags att för första gången träffa årets pristagare för Göteborgspriset för hållbar utveckling, Björn Söderberg och Michael Biddle, båda två som arbetat med materialåtervinning, fast på två helt olika sätt. Gemensamt för de båda förutom just ämnet materialåtervinning är att bägge är entrepenörer, mycket engagerade sådana dessutom. Björns historia om hur han kom till Nepal, såg livet där och bestämde sig för att göra skillnad är energigivande. Många hade säkert i hans situation lämnat Nepal och åkt hem och levt vidare ett vanligt svenskt liv men Björn gjorde annorlunda. Jag hoppas att många har tillfälle att lyssna till både Björn och Michael nu när de befinner sig i Göteborg för att ta emot priset. Båda två visar att allt är möjligt och att eldsjälar behövs. Eller som Göran Carstedt, Det naturliga steget, så klokt uttryckte det, vi måste putta på den unga generationen med hopp, coacha att det går att förändra. Det går inte att bara mata med nedåtgående trender och illavarslande rapporter. Förändring är möjlig, det är det viktigaste budskapet!

i kategorin:Ekonomi, Göteborg, Miljö, Näringsliv Taggar: , , , , , ,