Kommentering avstängd

Paket, cyklar och pensioner

Det var säkert ett 50-tal personer som nappat på att få information om det västsvenska paketet i riksdagen i morse. På drygt en timme berättades det om paketet och vad som händer just nu. Frågor kom naturligtvis också under den korta timme som var satt för mötet. Allt från brohöjder, sjöfartens framtid, Västlänkens framkomlighet till hur Göteborg kan bli grönare. Bra möte tyckte många och framförallt bra för oss västsvenskar att visa upp oss i riksdagens korridorer ibland. Det är ju inte alltid som västsvenska aktualiteter är det som är fokus i riksdebatten. Därför är det än viktigare att vi ibland visar att vi finns och visar vad vi gör. Efter en dag i Stockholm måste det nog erkännas en sak. Det verkar som att cyklandet här har en annan dimension än den i Göteborg eller så har jag bara råkat hamna i cykelstråket. Men jag kan nog säga att tidigare har jag i alla fall inte upplevt en sådan intensiv cykeltrafik. Någonting har hänt och det ordentligt. Det är dags att ta upp kampen, Göteborg! Det går inte att skylla på väder eller uppförsbackar. Båda ingredienserna finns i Stockholm också.
I morgon är det SKL:s styrelsemöte och ett antal frågor som ska ha ett svar. AP-fondernas framtid tex. Det är både komplicerad och allvarstyngd fråga eftersom det handlar om våra framtida pensioner och hur pengar bäst kan förvaltas och placeras. För egen del hoppas jag verkligen inte att en majoritet väljer att gå på utredarens förslag, inte heller att en fråga av denna storlek avhandlas i ett nafs. Så långsiktiga beslut behöver breda politiska överenskommelser. Det hoppas jag också är den borgerliga regeringens inställning. Ska hanteringesordningen över ca 900 miljarder förändras så krävdes det ett mycket moget övervägande.

//Anneli

i kategorin:Cykel, Göteborg, Infrastruktur, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , , ,