Kommentering avstängd

Tack och lov!

Morgonens absolut bästa nyhet är att den saknade nioåringa flickan är återfunnen vid liv. Jag tror att alla som hörde nyheten om försvinnandet igår kväll känner på samma sätt som jag själv när nyheten kom igår kväll. Vanmakt och frustration inför ovetskap. Skräck för att det värsta ska ha hänt. Därför är det en lätttandens suck att flickan återfunnits.
Gårdagens eftermiddag var det dags för fullmäktige att bland annat fatta beslut om Göteborgs ansökan om Volvo Ocean Race 2015 och 2018. En mer eller mindre total enighet om att ansökan ska göras ger beslutet en stadig förankring. Det känns mycket bra av flera anledningar. Det ger staden en chans till att påbörja byggnation av Frihamnen, det ger möjligheter att långsiktigt fortsätta med fokus på marina och maritima frågorna och det ger staden ett fantastiskt evenemang inte bara en gång. Att dessa år leder upp till jubileumsåret 2021 är inte heller helt fel. Vem vet, kanske kan det bli en tredje gång när vi fyller 400? Det får säkert fullmäktige chans att återkomma till.

I går var det också dags att fira en gammal gedigen dam som fått sig en rejäl ansiktslyftning, dvs Palace. Det var minst sagt knökfullt i huset när det festliga öppnandet drog igång. Det ska bli spännande att få titta närmare på renoveringen vid ett mer folktomt tillfälle. Huset har naturligtvis ett värde inte bara för sina ägare utan för hela Göteborg med sin historia och sin placering. Det kändes som att fastighetsägaren var mycket nöjd med det nya utseendet och gästerna nöjds med ett tillfälle till kalas!

//Anneli

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , , ,