Kommentering avstängd

Fotbollssommar

På fredagskvällen var dags dags för dragningen i  UEFA damfotboll 2013. Resultatet blev att Sverige hamnar i grupp med Italien, Danmark och Finland. Öppningsmatchen blir på Ullevi den 10 juli. Sedan blir det matcher i Göteborg den 13 juli, 16 juli och 24 juli. Övriga matcher kommer att hållas bl.a. I Solna, Halmstad, Kalmar m fl. För Göteborgs del blir det fotboll hela juli månad med andra ord eftersom Gothia cup drar igång också. Det bådar gott både vad det gäller semesterplanering och väder. Vädret har haft den goda smaken att vara fint i de allra flesta fall när vi har utomhusevenemang. Det är bara att hoppas att den trenden håller i sig. Det rår vi möjligen inte på men däremot rår vi på att skapa engagemang och uppmärksamhet kring matcherna. Nu när vi fått hem Pia Sundhage borde det ge extra skjuts men vi måste också se till att våra yngre förmågor både tjejer och killar både får en chans att delta själva och få uppmuntran och självklart få företräde till matcherna. Detta tillfälle ska utnyttjas till att fler, inte minst tjejerna känner att de har sin rättmätiga plats på fotbollsplanen. När jag ikväll såg de 9-10 åriga tjejerna i sina träningskläder med självklarhet ta scenen i besittning och förklara att de ska bli fotbollsproffs så känner jag en oerhörd  stolthet. Det är girl-power i ordets rätta bemärkelse. Vilka tjejer!

i kategorin:Göteborg