Kommentering avstängd

Några timmar kvar

På en  parkeringsplats utanför St Louis som skulle tagga deltagarna sitt göra en sista insats i valrörelsen genom dörrknackning och känslan att det är snart dags var påtaglig. Idag, i Chicago på gator och torg märks ingenting av att det är val på tisdag. Inga affischer, inga möten, åtminstone inte i centrum, ingenting någonstans, utan förstårs på TV. Skillnaden mellan den mediala världen och den verkliga så som den ser ut just här är påtaglig. Samtidigt är fokus extremt på bara två personer, Obama och Romney och var de befinn sig. Reseschemat för tex president Obama är nästan omänskligt. Delstater avverkas i en hastighet som vi andra dödliga passerar spårvagnshållplatser. Obama själv börjar tala om de gråa hår som han fått. Det är förvånande att håret finns kvar överhuvudtaget med takten i val-schemat. Stormen Sandy som var det hetaste samtalsämnet förra veckan och som också påverkade en hel del svenskar, dyker upp här och där i valdebatten också. Inte minst av det faktum att 40.000 minst fortfarande inte har el och att mängder av folk inte vet var de ska rösta eftersom vallokalerna saknas. Men Sandy tycks ändå inte bli den avgörande frågan i valet och det är svårt att säga vad det är som egentligen är den avgörande politiska frågan. Nu handlar det snarare om vem av kandidaterna är mest trovärdig i största allmänhet. Och när republikanerna har bestämt sig för att göra en ”reinfeldtare” dvs att stjäla motståndarens värdeord så lär det bli ännu svårare för väljarna att se skillnaden.
Men under ytan så finns det skillnader, som ras och kön som inte kan sopas under mattan. Michael Moores analys av kampanjen är värd att lyssna på.

//Anneli

i kategorin:Göteborg, Politik Taggar: , , ,