Kommentering avstängd

Alfons Åbergs kulturhus är invigt!

Äntligen har den stora dagen infunnit sig. Alfons har flyttat in i Fröhandeln i Trädgårdsföreningen. Alfons är göteborgare och hör hemma här.

Alfons är ett påhittigt och nyfiket barn, precis som alla barn är. Påhittighet och nyfikenhet är gåvor som barn har. Som kan göra att man en gång senare i livet blir nanotekniker eller proffessor. Nyfikenhet gör helt enkelt livet mer intressant som Gunilla Bergström så klokt utryckte. Vi vuxna borde kosta på oss att vara mer nyfikna och påhittiga, tänk så mycket bra saker vi skulle göra!

Kulturhuset är ett hus för barnen, barns rättigheter, barnkultur i vidare bemärkelse än enbart Alfons. All vinst går tillbaka till verksamheten.

Malin Person stiftelsens ordförande berättade en saga om hur man ville hitta ett hem för Alfons, man letade efter staden som ville ta emot honom, man letade efter politikerna som ville och vågade ta emot Alfons och man letade efter näringslivet som ville ta emot den lille killen, tillslut hittade man den staden.

Det kan vi göteborgare vara stolta över!

Lena Malm, kommunfullmäktiges ordförande, poängterade barns rätt till kultur, barns rätt till god hälsa. Får man smak på kultur som liten så följer kulturen med hela livet, då mår vi bättre.

Kronprissessan förgyllde invigningen och självklart denna dagen till ära fanns prinsesstårta och kaffe.


/Marina Johansson

i kategorin:Aktiviteter, Barn, Göteborg, Huvudinlägg, Kultur, Politik, Sociala frågor Taggar: , , , , , , ,