Kommentering avstängd

Marinas mumsiga måltid!

Har jag stulit från Eva som är kock på Solhagagatans förskola i Kärra, 2009 gjorde de kokbok på förskolan med barnens favoriträtter. Ett rätt enkelt häfte med fina teckningar som barnen gjort på maträtter, och Evas jättegoda, enkla recept. År 2009 hade utvecklingsprojektet  Måltid Göteborg varit igång i ett år, det blev ett treårigt mycket framgångsrikt projekt som ledde till kvalitetshöjning på de offentliga måltiderna och många stolta medarbetare.

De cirka tusen anställda inom måltidsverksamheten har äntligen uppmärksammats. Vi har satsat på mycket kompetensutveckling och nätverksträffar, samordning, kvalitetsfrågor, mer säsongsanpassat, och ekologisk mat. Idag tillagas en mycket stor del av maten från grunden, det ligger mellan 75-95%. Det är riktigt bra med tanke på att det är 19 miljoner maträtter som serveras till Göteborgarna varje år. Vi fortsätter att utveckla måltiderna, vi ska bli ännu bättre!

Jordbruksminister Eskil Erlandsson var på besök igår, i och runt Göteborg satsas det mycket på mat inom matlandets fokusområden, offentlig mat står i fokus, jobbaktiviteter och tillväxtskapande åtgärder var viktiga komponenter till att Göteborg utsågs till vinnare och blev utsedd till mathuvudstad 2012.  

Vi har många riktigt kompetenta kockar i Göteborg, såväl inom restauranger och i vår egen verksamhet, bland annat var en av kockarna i Svenska landslaget från en av stadsdelarna i Göteborg.

Nu till receptet, mina barn älskar Evas spenatsoppa, så här kommer det, nyttigt, billigt och vegetariskt!

5 barnportioner spenatsoppa
300 gr djupfryst hackad spenat
30 gr smör
1/2 dl mjöl
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 l vatten
1/2 l mjölk
 5 ägg
Salt, peppar

Fräs smör och mjöl. Blanda ut buljongtärningen i vattnet.
Späd med buljong under omrörning.
Låt koka 5 min
Tillsätt spenaten, späd med mjölken. Låt soppan kok upp. Smaka av med salt och peppar
serveras med kokta ägghalvor.

Har också serverat bröd med vitlökssmör till soppan,det blir supergott

Tack för maten, den var bäst mitt på bordet stod en häst!
Tack för maten, den var god, hälsningar från kapten Blod! (rim från barnen på förskolan)

Marina

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , , ,