Kommentering avstängd

Säker mark under fötterna

För några år sedan införde den rödgröna  majoriteten gratis resandet i kollektivtrafiken för plus-65åringarna. (ja, inte gratis alla tider) då sa borgerligheten nej. När succén var ett faktum tystnade den borgerliga kritiken och alla var plötsligt anhängare av plus 65-resandet. Det är bra för då vet våra pensionärer att vad som än händer så kommer systemet att finnas kvar.

När steget nu ska tas att för att våra seniorer  också ska komma oskadda till och från hållplatsen så är det samma nej igen. Broddar till äldre tillhör inte kärnverksamheten heter det. Begreppet ”kärnverksamhet” är något av ett mysterium i sig själv. Det är nämligen bara borgerligheten själva som uppenbarligen har rätt att  definiera ordet. Men infrastruktur och sjukvård skulle jag kunna tänka mig tillhör kärnverksamhet. Gratis broddar är både och. De gör det möjligt att våga sig ut och använda sig av spårvagn och buss och de förebygger också halksskador. Det innebär inte att kommunen ska sluta skotta och sanda, det innebär både och.  Kan vi få våra seniorer att våga sig ut även vintertid är  mycket vunnet också socialt. Vi andra som inte har uppnått den aktningsvärda åldern får vänta på denna gratis förmån. Vi får väl istället använda de generösa jobbskatteavdragen  till att köpa broddar för  om behov finns. När bilen eller cykeln inte längre känns som ett alternativ då ska man åtminstone känna lite säker mark under fötterna!

//Anneli

i kategorin:Cykel, Göteborg, Infrastruktur, Trafik Taggar: , , , ,