Kommentering avstängd

Trevlig resa

Trevlig resa står det att läsa på en broschyr när jag ska kliva på tåget söderut. Samtidigt hörs konduktörens förmaning i högtalaren. -Inget bagage i gångarna, det är en säkerhetsfråga, låter meddelandet. Jo tack, tänker jag och hur är det då tänkt med allt folk på tåget som redan står som packade sillar just i gångarna? Tåget är fullt till bristningsgränsen, inget ovanligt just på denna sträcka som fortfarande trafikeras av något som mer påminner om en spårvagn än ett tåg. Jag har ondgjort mig över de dåliga tågförbindelserna söderut förut. Överfullt, saknade vagnar, stängda toaletter är några faktorer som gör att dessa resor knappast blir som broschyrens käcka hälsning dvs trevliga. Jag kan inte förstå att det ska vara så svårt att få en modern tågförbindelse dessa ca 30 mil till vår närmaste huvudstad dvs Köpenhamn? (Ja lika långt till Oslo ungefär). Kan vi inte bättre? Eller ska alla köra bil istället? Det är dags för en markant uppgradering helt klart.

Uppgradering verkar det knappast vara tal om när det gäller av beskrivning av stadens aktiviteter. Way Out West är inte bra. Got Events arbete är inte bra. Göteborg och Co kan inte räkna. Listan kan göras längre. Säck och aska vilar över staden. Stadens ledning borde förmodligen sitta i ett hörn och göra ingenting åtminstone fram till nästa val 2014. Så blir det dock inte. Vi ska fortsätta att driva staden framåt, göra aktiviteter som är bra både för göteborgare och besökare. Vi ska göra allt för att uppfylla våra prioriterade mål och bygga staden hållbar.

Härskarteknikerna är många. Förminskning och osynliggörande är en av dem.

//Anneli

i kategorin:Göteborg, Infrastruktur, Kultur Taggar: , , , , ,