Kommentering avstängd

Kalas för skräpplockare

Solen skiner det är lugnt och stilla, jag tar en  promenad från Kungsportsavenyn och upp mot Allén.
Det är få människor på Avenyn, i natt blir det trygghetsvandring då lär det bli mera trångt här.

Träden i allén fäller sina gula höstlov över gående och cyklister likt ett gyllene snöfall. Jag promenerar längs Sprängkullsgatan, och Övre Husargatan, och ser hur Västsvenska infrapaketets åtgärder i gatan vuxit fram. Fast det är höst i luften är utecaféerna igång, lång kö in till ett pannkaksställe, jag blir sugen på pannkakor, men jag håller mig för snart blir det kaffe och bulle i Slottsskogen.

Väl framme på scenen får Anneli ta emot stiftelsen Håll Sverige Rents pris för tredje gången. Hon tar emot priset som är till alla göteborgare, små och stora som städat staden. Nästa år ska vi utveckla städplockaraktiviterna, vore kul om vi kan ha fler aktiviter i stadsdelarna, så att vi tar hem priset även nästa år.

Idag kunde barn  få utlopp för sina konstnärliga talanger och skapa konst av skräp. Lite senare skulle en hund sortera sopor på scenen, jag missade den tyvärr, men jag lyssnade på riktigt bra sånger om återvinning. Jag tror nog att så gott som alla 5 000 bullar gick åt idag.
Tack alla som städat och tack alla som arrangerat kalaset så trevligt.

Marina

i kategorin:Aktiviteter, Avfall, Barn, Göteborg, Huvudinlägg, Infrastruktur, Miljö Taggar: , , , , , , , , ,