Kommentering avstängd

Vad är mediernas ansvar i frågan om Västsvenska paketet?

Mediamakten kan vara stor och oresonlig. De som vågar säga något annat än GT:s budskap i frågan hängs ut och får en negativ etikett. När Leif Pagrotsky stack upp blev han genast hånad i tidningen. När Johan Trouvé vågade uttrycka en åsikt var han genast omnämnd som en kvinnoförtryckare i tidningen. När jag upprepar att Västsvenska paketet är så mycket mer än trängselskatt är jag maktfullkomlig.

När jag svarar på frågor framställs det som om jag vägrat svara trots att svaren publicerats i tidningen. Redaktionen tyckte inte att svaren var de RÄTTA. Prata om maktfullkomlighet!

Man ställer sig frågan om GT:s chefredaktör Frida Boisen inte vill spegla frågan om hela västsvenska paketet på ett allsidigt sätt. Eller varför vrids innehållet i en riktning? Varför ”godkänner” hon inte argument om att man måste titta på hela paketet?

Beslutet som fattats är om ett Västsvenskt paket som innehåller de hittills största och viktigaste infrastruktursatsningarna för Göteborg och som gagnar ett framtida hållbart samhälle.

Ett annat för mig underligt journalistiskt fenomen är händelser på Twitter. När Theo Papaiannou i Vägvalet framför en åsikt får han oftast stöd från en Markus Handskins som jobbar för …..? Just det, GT!

Jag bifogar också en länk till en journalist som följt samma stigar som GP:s journalist när han inhämtade underlag för artiklarna om Västlänken. Mycket intressant läsning. Tolka själv.
http://www.nytid.se/default.aspx?page=3&nyhetnytid=293

i kategorin:Göteborg, Infrastruktur, Stadsutveckling, Trafik Taggar: , ,