Kommentering avstängd

Framåt eller bakåt?

Det blev tydligt under fredagens debatt i Nordstan att Vägvalet inte vill ta med Göteborgarna på en resa mot framtiden. Vi borde antingen tacka nej till sjutton statliga miljarder, eller utreda ännu fler alternativ än vad som redan gjorts. Vad Vägvalet inte säger i debatten är att då får vi inget alls. För så är det, och det vill inte vi.

Jag är glad att alla partier förutom enfrågepartierna har mod att tänka framåt, för en klimatsmart stad med fler arbetstillfällen. Mattias Jonsson (S) var tydlig med jobbfrågan och att vi redan idag har en trafikinfarkt. En ung chalmerist frågade Vägvalet om varför ska man bo kvar i Göteborg om staden inte utvecklas med mer och bättre kollektivtrafik? Svaret blev ingen är tvingad att bo kvar. För så skulle det bli, färre skulle vilja bo här, färre företag skulle startas, med andra ord en stad på dekis. Kia Andreasson var skarp och Roland Rydin var tydlig med att vi alla måste ta ansvar för en bättre kollektivtrafik. Det blev en bra debatt. Frågan är hur skulle publiken se ut om vi hade en debatten på annan tidpunkt än mitt på dan och ex vid en kollektivtrafikplats? Troligen hade vi sett fler unga och fler kvinnor.

//Marina

i kategorin:Arbete, Bostäder, Cykel, Ekonomi, Göteborg, Huvudinlägg, Infrastruktur, Mark, Miljö, Näringsliv, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , , , ,