Kommentering avstängd

Ett år senare

Ett år efter dåden i Norge, skjuter en ny galning i Amerika rakt in i en biosalongen och släcker ett antal människors liv. Idag är en dag att minnas all offer för meningslöst och manligt frustrationsvåld. Det är också en dag att fundera på varför bara det är män som utför vapendåd, och anser sig ha rätt att släcka eller styra andra män och kvinnors liv pågrund av ideologi eller tro.

Det viktigaste är att alltid vara öppen för diskussion och debatt. Så säg vad du tycker, respektera andra människors tro och åsikter, var beredd på mothugg. Älska yttrandefriheten, religionsfriheten, olikheter och demokrati, acceptera aldrig när någon utnyttjar andra människor, förtrycker eller använder våld.

Idag går mina tankar till medmänniskorna som drabbats av det meningslösa våldet på Utöya och i Oslo, i en biosalong i Amerika, på en marknad i Syrien, i en ökenby i Afghanistan eller på en gata nära både dig och mig.

Avslutningsvis ett citat från Olof Palme, han var en av demokratins förkämpar som själv blev ett offer för det brutala våldet. Palme sa
” Våldet kan triumfera på kort sikt, men på lång sikt är dess situation hopplös”

Johan Nyhus

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , ,