Kommentering avstängd

Sopor och snorkling i sommargöteborg

Det är kul att vara politiker! Många tror nog att så inte är fallet. Jag har fått möjlighet att lära väldigt mycket nytt, sådant jag troligen inte skulle fått möjlighet att pröva på annars. Jag har praktiserat i storkök, i mindre skolkök, på äldreboende, åkt rullstolsrace för att känna på otillgänglighet. Har dock inte varit i Almedalen ännu. Möten med väldigt många olika människor ger kunskap, insikt och energi.

Nyligen praktiserade jag en dag på Renova och inhämtade tio ton avfall från hushåll på några adresser i Backa och Kärra. Det får mig att verkligen fundera på hur ofantligt mycket avfall vi producerar varje dag. Tio ton, en dag, några gator i ett begränsat område, vi måste göra något åt köpstressen! Alla dessa förpackningar, all mat som slängs, det är ett ofantligt slöseri med resurser. Tur är att det trots allt går att använda avfallet till värme eller biogas, men ändå…

Idag invigde Kia Andreasson, jag och Floid Gumbo Göteborgs första snorkelled på Amundön. Jättemycket barn och föräldrar, Götaverkens sport och fridykarklubb var med. Det blev premiärsnorkling för mig i full utrustning med våtdräkt, cyklop, och snorkel. Jag provade hemma i badkaret innan, det gick inte så bra. Jag rekommenderar alla nyfikna att snorkla. Det är verkligen en annan värld under ytan, vackert, levande och rofyllt. Det var urkul att snorkla, efter en stund då jag lärt mig att andas rätt. Under invigningen passade jag på att göra reklam för vår satsning på badplatser i Göteborg, med upprustningar av lekplatser, bryggor, tillgänglighetsanpassning och tolv nya
badplatsvärdar. På hemvägen gick jag över Brunnsparken och fick njuta av kultursommarjobbarnas sång och musik, det är gott att bo i Göteborg!

//Marina Johansson

i kategorin:Aktiviteter, Avfall, Göteborg, Idrott Taggar: , , , , ,