Kommentering avstängd

Växtkraft

Tänker vi näringsliv och Göteborg så går tanken nästan med automatik till Hisingen eller

Magisk manick mot röntgenstrålning.

Magisk manick mot röntgenstrålning.

 Gamlestan. VOLVO, SKF och andra stora industrier är ett signum för stadens näringsliv så det är inte så konstigt. Däremot är det sällan att vi tänker näringsliv när vi hör ortsnamn som Uggledal eller Skintebo. Det är områden som vi snarare förknippar med villaområden i vacker natur, i en omedelbar närhet till havet. Det är precis så som Uggledal ser ut idag när jag kliver av bussen, nästan smärtsamt sommarvackert. I allt detta gröna, böljande döljer sig dock något helt annat. Ett företagande och ett entrepenörskap av stor potential. Företaget som jag ska besöka heter Unfors RaySafe och har hittat en produkt som ingen annan har. Hittat och hittat förresten, det är kanske ett understatement. Tomas som grundaren heter, funderade nog en hel del före han kom fram till vad han ville utveckla. Produkten handlar om strålsäkerhet vid vid röntgen både för personal och patienter. Produkten som Unfors kommit på är nu efterfrågan i många delar av världen eftersom vi börjat förstå att röntgenstrålning är bra men i rätt dos. Låter enkelt kanske men jag har en misstanke om att så enkelt är det nog inte även om själva manickerna som ska göra jobbet både ser små och ganska oansenliga ut.

Jag kan inte låta bli att fråga Tomas när och var han kom på att detta var det han skulle göra. Svaret Tomas ger, handlar om ett videoinköp med tillhörande manual som visar sig fullständigt obegripligt. Då bestämmer han sig att göra något annat. Något begripligt av något tämligen svårt.

Nästa gång jag passerar Uggledal så är det inte bara havet och naturen som kommer att fascinera mig. Unfors och dess entrepenörskap kommer att finnas i tanken också. Det är något som gör platsen ännu bättre och också Göteborgs förutsättningar för framtiden.

i kategorin:Arbete, Ekonomi, Göteborg, Näringsliv, Sjukvård Taggar: , , ,