Kommentering avstängd

Vi vill inrätta ett hbtq-råd i Göteborg

Idag har den rödgröna majoriteten i Göteborgs Stad lagt ett förslag om att inrätta ett normkritiskt råd med hbtq-fokus. Rådet ska lägga grunden för en ökad och regelbunden samverkan mellan kommunstyrelsen och ”hbtq-Göteborg”. Målet är bland annat att öka integreringen av hbtq-frågorna i stadens verksamhet.
Detta känns verkligen jättebra! Göteborgs Stad tar nu ytterligare ett steg för att hålla ögonen på rättighetsfrågor utifrån ett hbtq-perspektiv. Det blir en bra struktur och lyfter området på ett viktigt sätt. Det är samtidigt ett svar på förslag som förts fram från företrädare för hbtq-Göteborg. Givetvis måste detta råd, liksom övriga som finns i staden, också jobba intersektionellt och därmed vara medvetna om att olika diskrimineringsgrunder kan vara gällande samtidigt för en enskild person. På individnivå är vi alla sköna blandningar.

Rådet ska kompletteras med hearings för att fånga upp synpunkter och förslag från enskilda som inte är organiserade i förenings- eller nätverksform.

//Thomas

i kategorin:Göteborg, Politik Taggar: , ,