Kommentering avstängd

Sanningen om smålänningar…

Myten om smålänningar är sann! Ja, de är snåla! Vi kan kalla det sparsam istället eller att man resurshushållar. Det är inget fel, tvärtom det är det nya nu.

Vi borde bli mer som smålänningar allihop. Vi kan konstatera att vi i den rika delen av världen måste tänka lite mer som smålänningar. Inte köpa prylar i onödan. Vårda dina prylar så håller de längre, tänk dig en cykel. Lag, fixa, och olja in den. När du konstaterar att den tillslut blir risig, sälj den, gärna till ett bra pris. Går det inte att lura på någon cykeln, sänk priset. Funkar inte det, plocka bort användbara delar som ringklockan, pedalerna eller skänk bort cykeln, det är bättre än att den slängs.

I dagarna två har Avfall Sverige haft sitt årsmöte i Göteborg. Det blev väldigt tydligt att kommunsverige inom avfallssidan vet vad som är bäst för medborgarna och miljön. Ett minst sagt tydligt budskap skickades till regeringens avfallsutredare. Nu är det hög tid att ge kommunerna ansvaret för insamlingen av tidningar och förpackningar. Det måste bli enkelt för medborgarna att sortera sitt avfall. Producentansvaret fungerar inte. Regeringens utredare verkar tro att det är lönlöst att få med regeringen på det. Hoppet får sättas till riksdagen!

Marina//

i kategorin:Avfall, Miljö Taggar: , ,