Kommentering avstängd

Allt på en gång

Idag har nog Göteborg satt eget personligt rekord i många olika händelser på en och

Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och stadsarkitekt Björn Siesjö gör grundlig studie efter att ha tagit del av jubileumsplanen.

Stadsträdgårdsmästare Helena Bjarnegård och stadsarkitekt Björn Siesjö gör grundlig studie efter att ha tagit del av jubileumsplanen.

samma dag. Som ni sett har Tomas bloggat om hbtq festivalen som drog igång idag, Marina har berättat om 2021 och den överlämning av jubileumsplan som gjordes på Storan på förmiddagen och som handlar om hur vi förbereder oss för jubileumsfirandet när stan fyller 400 år.

Samtidigt som detta pågick också automotive forum på Lindholmen. Automotive forum är en mötesplats för svensk fordonsindustri och andra för att diskutera svensk fordonsindustri och frågor relaterade till branschen. Årets tema handlade bl.a.om klimat, konkurrens, kris, konsumentkrav och om vi kommer att kunna konsumera transporter på samma sätt i framtiden. Mycket intressanta frågeställningar för fordonsindustrin och för oss som är berörda av vad som både händer med den och runt den. automotive forum visar återigen att fordonsindustrin, även om den råkar befinna sig i Göteborg, inte är någon liten lokal aktivitet utan en bransch som påverkar stan, regionen och Sverige som nation också. Det är inte alltid som Stockholm (läs den nationella nivån) riktigt förstår det.

Återigen till en fullspäckad Göteborgsdag, för samtidigt som middagen för automotives deltagare avslutas, påbörjas matchen Sverige-Island på Ullevi. Tur att busschaffören sätter på radion så att vi kan följa det hela på hemvägen. Just nu 3-1 men inte bara det. Zlatan är i stan!

Någon som undrar efter detta om vi klarar av att fixa en europeisk schlagerfestival?Det är uppenbart. Vill vi?

//Anneli Hulthén

i kategorin:Aktiviteter, Arbete, Göteborg, Kultur, Politik, Trafik Taggar: , , , , , ,