Kommentering avstängd

Tack för maten!

I går fick Elena från San Sebastian i Spanien Kungsfenans pris för 2012.

Provsmakning pågår. Elena Arzak, till vänster, instruerar och inspirerar.

Provsmakning pågår. Elena Arzak, till vänster, instruerar och inspirerar.

Idag redan tidigt på morgonen började hon förbereda dagens måltid på Nordhemsskolan. Nu fick inte bara Nordhemsskolans elever och personal ta del av Elenas recept på kolja utan 75000 gäster i bamba runt om i hela Västsverige fick smaka på denna prisbelönta kocks recept. Fler hade det kunnat bli om inte fisken tagit slut. Men ska det vara hållbart får det stoppa när gränsen är nådd.

Elena som är en av Europa allra främsta kockar, i fjärde generation dessutom, vandrade i nordhemsskolans lokaler med en konstant svans av barn efter sig. Alla ville ha autograf. Det låter nästan för bra för att vara sant. En kvinnlig matlagare på en kommunal skola som serverar fisk som blir idol? Jo, det är alldeles sant. Och inte var det fjäsk heller. Alla åt och gott var det, helt klart.

Men sanningen om maten på Nordhemsskolan är mer än så. Fler sa att bra och god mat finns det alltid i bamba och det tack vare bra bamba personal som är på plats varje dag. Som Eva som varit där i 33 år. Därför ska dagens hyllning gå till både Eva och Elena som båda på sitt sätt bidragit till bra mat.

Dagens andra aktivitet var budgetsläpp från vår rödgröna majoritet. 2013 är

Carina Holmberg från SR Göteborg intervjuar. Mediaintresset för budgetsläppet var stort.

Carina Holmberg från SR Göteborg intervjuar. Mediaintresset för budgetsläppet var stort.

inget sötebrödsår precis och än så länge kan det hända mycket i vår omvärld före vi når dit. Men om prognoser stämmer och ekonomiska haveri håller sig borta så klarar vi Göteborg även 2013.

Vi föreslår en utvecklingsfond för att kunna föra över medel från goda tider till mindre goda tider och att pengar som blir över när alla har fått sin ram går till barn och ungdom i första hand och då framförallt till skolan. Det är ett grepp som säkert en och annan revisor kommer att rasa över. Vi vet det men vi vet också att alltför många skolbarn går ut grundskolan utan godkända betyg. Hellre arga revisorer än betygslösa ungdomar.

Mer om vår budget går att läsa om på Facebook bland annat. Annars ses vi på stan i morgon bitti!

//Anneli Hulthén

i kategorin:Arbete, Ekonomi, Göteborg, Mat, Politik Taggar: , , , , , , ,