Kommentering avstängd

Energi

Cykelköket på Chalmers den 15 maj.

Cykelköket på Chalmers den 15 maj.

Det räcker att närma sig området vid Chalmers där Cykelköket med Co. befinner sig så känns energin på avstånd. Glädje och initiativkraft accompanjerad av Halkan Balkan. Det kan tyckas enkelt att kränga eller snarare ge bort övergivna cyklar men det är lite mer som ligger bakom eventet. En förhoppning på fler cyklister, på återvinning och på frivilligt arbete.

Cykelköket handlar om att skaffa lokaler för enklare underhåll av cyklar, se till att verktyg finns och att så småningom också ge kurser i vad en cyklist kan behöva veta för att klara sin cykel. Låter som hur enkelt som helst men som för varje tanke eller innovation så krävs det också eldssjälar för att det ska gå från idé till verklighet.

Kan det förenas med just glädje och ett positivt förhållningssätt så är ett ett vinnande koncept. Det är bara att önska lycka till och åter igen bli imponerad av den yngre generationen.

// Anneli Hulthén

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Infrastruktur Taggar: , , , ,