Kommentering avstängd

Dagen efter

Söndag morgon och solen skiner från en molnfri himmel. Det är så lugnt som det brukar vara just en söndag morgon. Stan är skräpig men idag har jag överseende. Vattensvampar och vita papperskorgar kommer vi säkert att hitta på stan ett tag framöver och varvets blåa streck kommer att påminna oss om gårdagen länge.

Göteborgsvarvet är en fantastisk händelse i alla avseenden. Det är en folkfest för både deltagare och för publik och igår än större publik eftersom SVT för första gången sände från loppet. Efter 33 år har man äntligen upptäckt det som göteborgare och andra vetat länge. Varvet har ett värde. I går firade vi dessutom ett nytt ban-rekord på fantastiska 1.01 vilket för oss vanliga dödliga verkar vara en övernaturlig prestation.

Efter en timme fick jag själv russin av Elise och då hade jag kommit till Port Artur. En bit kvar med andra ord… Dessutom fortsätter varvs aktiviteterna idag så festen är inte slut riktigt än.

Guldfest blev också för Sävehof igår, både för damer och herrar! Stort grattis! Det känns riktigt bra att kunna manifestera Göteborg som ett idrotts-Mekka en söndagsmorgon. Detta handlar lika mycket om folkhälsa och välmående som stora elitprestationer. Det känns som ett bra avslut på en vecka där det mesta av diskussionen varit i alkoholens tecken…

//Anneli Hulthén

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Idrott Taggar: , , ,