Kommentering avstängd

Lördagsförmiddag i Göteborg

Sen en tid tillbaka står socialdemokraterna på lördagarna nere i Brunnsparken. Det är en lugn tillställning med kaffeservering från Rasmus hemmasnickrade rull-vagn.

I Brunnsparken passerar göteborgare av alla de slag. Några slitna och härjade, andra med

Rasmus - fikavagns ansvarig. Här dock efter avslutat arbetspass...

Rasmus - fikavagns ansvarig. Här dock efter avslutat arbetspass...

finkläderna på, unga, gamla och de som uppenbart bara är här på tillfälligt besök. De tillfälliga besökarna kanske är de som uppskattar kaffet med tillbehör mest. Frusna fingrar plockar snabbt ner ett antal sockerbitar i kaffet och även om språket saknas blir tacket ofta ett leende som avslöjar avsaknad av svensk tandvård.

Från de tillfälliga kommer inga frågor utan det är snarare tvärtom. De som vi tror oss veta är romer, som vi ser tigga eller samla burkar, vet vi väldigt lite om. Den korta stunden vid kaffevagnen ger knappast mer klarhet, dessutom är språket hinder för vidare kommunikation. Annars är folk inte blyga för att ställa frågor eller eller kommentera både politik och annat. Pensionärernas krassa ekonomi, skolsegregation och önskan om återinförande av konduktörer på alla vagnar var några av samtalsämnena idag.

Förvånadssvärt många nämnde den kommande debatten mellan Löfven och Reinfeldt så morgondagens Agenda lär få ett antal tittare.

En bit därifrån, på Avenyen, invigdes idag den nya korvkiosken med pompa och ståt. Eller rättare sagt med blås och korv. Det var på tiden för längre långkok än historien om kiosken får man leta efter. Stundom har det bubblat ordentligt i korvspat. Men det är historia nu och alla verkar nöjda och glada. Både korvkioskföreståndare och korvkioskägare och framförallt korvlängtande göteborgare. Institutionen Jonsborg och dess föregångare har försett hungrande medborgare med korv och mos sen 1953, så visst är det värt att fira den nya hemvisten!

Anneli Hulthén

i kategorin:Göteborg Taggar: , , , , , ,