Kommentering avstängd

En vanlig tisdag för några

J. och jag har vuxit upp i samma stadsdel och gått på samma skola och även om många år gått sedan dess hade vi inga problem att känna igen varandra när vi idag träffades på Räddningsmissionens frukostservering.

J. blev kanske lite mer överraskad över att jag kände igen honom än tvärtom, inte så konstigt kanske. Jag har dock sett J. många gånger sedan tiden i Tynnered. På Frölunda torg eller i stan eller på andra ställen där folk rör sig i Göteborg. Jag har väl kunnat konstatera att livet inte tycks varit lika lätt och enkelt för honom, inte desto mindre var det roligt att få växla ett några ord om gemensamma stadsdelar, om ålder och skolor ochförändringen av torget (då menade vi inte Opaltorget för det ser nästan likadant ut nu som då).

Om inte tankarna hade börjat snurra där efter vårt korta samtal och mitt förmiddagsbesök på Räddningsmissionen, då hade känslolivet varit stöpt i cement och jag är tacksam för att ha fått vara med en kort stund i andra människors liv en tisdag i Göteborg.

Det är så lätt för oss som hamnat rätt att både döma andra och klumpa ihop folk under någon könlös definition som utanförskap eller något annat begrepp som för tiden är modern. Men alla, oavsett väg i livet har en historia, har minnen och en berättelse. Framförallt har alla en rätt till ett värdigt bemötande och rätt till att bli sedda på samma sätt som alla vi andra som anser oss som rättskaffens och ordentliga.

Räddningsmissionen och andra frivillig organisationer som jobbar i stan hjälper till med det. Varje dag med havregrynsgröt, övernattningsplatser och framförallt med ett värdigt bemötande.

Vi, Göteborg, hade inte klarat den uppgift själva oavsett hur många socialarbetare vi hade anställt. Vi behöver våra frivilliga för att göra jobb vi inte klarar av men också för att påminna oss om att stan består av fler än bara väletablerade och framgångsrika människor.

Så ett tack till J.och alla andra för ett bra snack över gröt och kaffe och tack till Räddningsmissionen för ett bra jobb!

Anneli Hulthén

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Mat, Politik Taggar: , , , ,