Kommentering avstängd

Glad nouroz!

Det blev en tidigt morgon idag eftersom nyår ska firas. Redan kvart i sex hade de flesta gästerna kommit och bordet var dukat och klart med allt som ska vara på. Guldfisk (faktiskt två i år) memma, vitlök, hyacinter och allt det andra. Efter en stunds letande hittades också TV-kanalen och sedan var det dags för skålen 06.14. Det persiska nyåret är en mycket trevlig högtid. Dels för att det alltid infaller olika tider på dygnet, det utmanar liksom det traditionella festupplägget, dels för att det är en ljus och hoppfull högtid som infaller på vårdagjämningen. Egentligen är den nästan lite mer hoppfull och ljus än självaste midsommarafton just därför att det är nu det börjar, det är nu ljuset och våren kommer.  Jag hade dock hoppats på att Göteborg hade erbjudit lite mer vårliknande väder än den gamla vanliga uppsättningen av gråmulet småregn. Men vi får glädja oss åt att i morgon är dagen ännu längre!

Så en riktigt glad nouroz!

Anneli Hulthén

i kategorin:Aktiviteter, Kultur Taggar: , , ,