Kommentering avstängd

Dags för Eldfesten

Om en liten stund inleds årets Eldfesten-firande, på Götaplatsen. Detta året verkar det som vi slipper hoppa runt i snömodd och iskyla och istället fira i någorlunda värme. Om det sedan räcker att hoppa över eldarna för att bli av med blekheten får vi se. Efter en lång göteborsk vinter behövs det kanske lite mer, i form av sol och ytterligare temperaturhöjningar.

Tillsammans tror jag dock att vi höjer vår mentala temperatur genom att fira tillsammans som idag Eldfesten och i nästa vecka det Nouruz, nyåret. Det är bara att konstatera att högtiderna blivit fler i stan och det är det bara att vara glad och tacksam för. Förr i tiden var det bara fettisdagen och semlan som livade upp den långa sträckan fram till påsk, nu är det nyårsfirande av alla de slag. Det visar att Göteborg är en internationell stad och att alla våra seder och traditioner har sin roll att spela. Ju mer vi kan fira dem tillsammans, desto roligare blir det.

Götaplatsen är dessutom en utmärkt plats som rymmer många och som är allas plats och Götaplatsen behöver folk för att kunna vara levande. Posiedon i all ära men lite tomt blir det när han får stå där ensam i all sin ståt. Ikväll får han dock sällskap. Kanske hoppar han också?

//Anneli

i kategorin:Aktiviteter, Politik Taggar: , , ,