Kommentering avstängd

Våga prova dina idéer

Sedan en vecka tillbaka har jag förmånen att få jobba som kommunalråd med ansvar för Trafik, mark och bostadsfrågor. Under min första vecka har jag fått väldigt många kontakter, reaktioner och idéer. Mailen har strömmat in i en sådan omfattning att jag tyvärr inte hunnit sitta ner och svara på alla mail ännu, men jag lovar att försöka ge alla er som skrivit ett svar så fort som möjligt.

Efter denna vecka kan jag konstatera att ”mina” frågor engagerar väldigt många av er Göteborgare, självklart innehåller breven, mailen och telefonsamtalen både ris och ros. En del tycker nog jag stuckit ut hakan när jag föreslog att våra hög- och gymnasieskolor skulle kunna börja kl 09.00 istället för 08.00. Mitt syfte med detta var att minska trängseln i kollektivtrafiken, om vi inte alla måste åka precis på samma klockslag skulle vi som åker kollektivt ha större chans att få sitta ned och på så vis få en bekvämare resa. Vi kommer under 2012-2013 sätta in mer trafik, fler bussar, nya linjer, men jag ser att vi även måste diskutera att det vid några klockslag är en väldig trängsel, och att det är svårt att se detta lösas bara med mer kollektivtrafik.

De flesta reaktioner har varit väldigt positiva, de som är positiva är främst kollektivtrafikresenärer som varje dag upplever att det är trångt, ungdomar som tycker att skolan börjar för tidigt och tror att deras skolresultat skulle bli bättre om de var mer utvilade och föräldrar som känner att morgonstressen skulle kunna mildras. De som har varit mer negativa är även här föräldrar som inte förstår hur jag kan lägga ett förslag som förstör deras morgonrutiner, skolfolk som inte tycker jag skall lägga mig i när skolan börjar och vuxna som skjutsar sina barn till skolan med bil och måste börja jobba kl 08.00.

Min ambition med idéen var att få igång en diskussion om kollektivtrafiken, och det lyckades ju. Av reaktionerna att döma gillar de flesta mitt förslag, jag kommer nu gå vidare med detta och höra vad mina partivänner i socialdemokraterna tycker, om det även i vårt parti uppfattas som positivt kommer jag lägga någon form av förslag under året. Om mina partivänner inte gillar detta lägger jag inget förslag men är ändå nöjd med en bra diskussion. Så fungerar nämligen demokratin att tycker fler än hälften att något är bra går vi vidare, och glöm aldrig att i trygga demokratier vågar alla prova en idé. Jag skall vara öppen för dina och andras idéer.

//Johan

i kategorin:Göteborg, Infrastruktur, Trafik Taggar: , , ,