Kommentering avstängd

Demonstrera på den Internationella kvinnodagen

Åttonde mars, kvinnorörelsens internationella högtidsdag sedan 100 år tillbaka och i kväll går vi ut och demonstrerar.

Vi män som tänker gå med i tåget borde kanske ta chansen att tacka alla er kvinnor som vi möter för att vi fortfarande tillåts att sno till oss en större del av inkomstkakan. För så ser det fortfarande ut, kvinnor får klara sig på 85 % av den lön som vi män behöver ha för att klara oss. Denna procentsiffra har varit ungefär samma över tid, men tack vare den borgerliga politiken har de under senare år skett en förändring – fast åt fel håll! Resultatet av en fem års omfördelningspolitik går tydligt att avläsa i statistiken. Genom att försämra i sjukförsäkring, A-kassa och andra delar av välfärden har kvinnor som grupp fått betala mer än vad vi män behövt göra för försämringarna, eftersom kvinnor till större del är beroende av en gemensam välfärd för sin försörjning. När de pengar som regeringen sparat in sedan används till jobbskatteavdrag och andra skattesänkningar, ja då lyckas regering med konststycket att det är vi män som ”råkar” få tillbaka mest. Summan av denna omfördelning som genomförts de senaste fem åren, från män till kvinnor, har gett oss män sådär en tusenlapp mer i månaden än vad ni kvinnor har fått. Kanske borde jag säga ett ironiskt tack så mycket till alla er kvinnor, men bättre då att göra något åt orättvisan. Jag börjar med att ansluta mig till kvällens demonstration. Sedan ska vi gemensamt se till att använda alla andra dagar på året för att visa att det går att göra annorlunda och bättre än den ”jämställdhetspolitik” som Folkpartiet, Centern och Moderaterna står för.

Egentligen är det ganska enkelt att hitta vägen till framgång för att nå jämställdhet. Vi använder borgarnas recept, men gör precis tvärtom, så kommer vi att träffa rätt. Om deras metod med sänkta skatter och försämrad välfärd gör att inkomstskillnaderna ökar till männens fördel, då gör vi tvärt om. Höjd skatt för de som tjänar mest. Omfördelar från män till kvinnor. Om vi sedan använder dessa skatteintäkter till satsningar i välfärden, höjda löner, ökad kvallite i välfärden och tryggare anställningar, ja då kommer skillnaderna i inkomst mellan kvinnor och män att minska. På köpet får vi alla ett mer solidariskt samhälle där vi alla får det bättre!

Vi samlas kl. 17:30 på Gustav Adolfs torg för den sedvanliga demonstationen på Internationella Kvinnodagen. Kl. 18:00 marscherar vi iväg mot Götaplatsen med banderoller och paroller. På Götaplatsen blir det tal och underhållning.

//Mats Pilhem

i kategorin:Göteborg, Politik Taggar: ,