Kommentering avstängd

Centrala Älvstaden och UNO i Cannes

Klockan är halv fem på tisdagsmorgonen. Det är snart dags för avresa mot Mipim som mässan heter i Cannes, en mässa som de senaste dagarna beskrivits som politikernas lyxresa. Med projekt som Uno (Utveckling i Nordost) och Centrala Älvstaden som utgångspunkt ska staden visa upp sig och förhoppningsvis fånga fler intresserade till att vara med och bygga Göteborg.

Deltagande på Mipim är ingen ny företeelse för Göteborg. I många år har politiska företrädare av olika färg deltagit tillsammans med näringsliv från staden. Vad som visats upp har varierat genom åren. Ibland har det varit tillsammans också med Oslo, inte minst för att beskriva vår önskan om en snabbjärnväg i denna delen av världen och också vad området mellan de bägge städerna har att erbjuda.

Cannes är en stad som onekligen är förknippad med flärd och lyx. På näthinnan lyser röda mattor och fotoblixtrar när filmstjärnorna skrider in på filmfestivalen. Samma byggnad är nu fylld av utställningar från städer och regioner världen runt som en blandning av vår egen TUR mässa och en stadsbyggnadsutställning.

Seminarier och samtal erbjuds i en mängd som gör att deltagande i allt är omöjligt. Inga filmstjärnor syns till dock desto fler herrar i kostym.

Vi som åker ska göra vårt bästa att visa upp vårt Göteborg och delta i så många samtal som möjligt. Med respekt för varandras roller och med värdighet, så som vi alltid ska göra oavsett om vi är hemma eller någon annanstans.

//Anneli

i kategorin:Aktiviteter, Göteborg, Infrastruktur, Politik, Stadsutveckling Taggar: , ,