Kommentering avstängd

And the winner is…

Sedan 2011 är Göteborg med i nätverket ”Cities for children”, ett nätverk startat av Stuttgart 2007 och som idag har ett 70-tal städer i Europa i sitt nätverk. Nätverket handlar om ett kunskapsutbyte kring frågorna om hur vi planerar och bygger bättre städer utifrån ett barnperspektiv. Alla städer som är med tillhör en arbetsgrupp, Göteborg tillhör gruppen boende och nätverket delar årligen ut ett pris till ett projekt riktat till barn och ungdomar.

Efter 5 timmars diskussion lyckades prisets jury igår ena sig om vilket projekt som ska få årets pris i maj i Stuttgart. Många av de 22 inskickade förslagen hade tankar och ideer som var väl värda både pris och efterföljare men ska en vinna så måste jury-foten sättas ner slutligen.

Den längsta diskussionen handlade om vad är barnperspektiv. Är det barnets upplevelser eller problem som ska stå i fokus eller är det den vuxna världens syn på vad som ör bra för barnet. Där är en stor skillnad vad vi utgår från och också när och hur barn och ungdomar blir insläppta i tex planeringsprocessen.

Hur som helst, nu finns fyra städer på listan som ska få pris och omnämnande. Vilken stad som får priset i år? Det avslöjas i maj…

//Anneli

i kategorin:Arbete, Barn, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , , ,