Kommentering avstängd

En bra vecka…

Sitter på bussen hem, har varit en bra vecka tänker jag. Då tänker jag inte enbart på att vi firar att Göteborg har blivit ett finskt förvaltningsområde, eller att det kändes som vår i luften.

Jag tänker på att politik spelar roll. Vi tog stora avgörande beslut för barnens skull, för Göteborgs framtid, på kommunfullmäktige i torsdagskväll.

Några exempel är strategierna för energieffektiviseringar i våra lokaler och hur vi transporterar oss. Elfordonsstrategin är också en viktig pusselbit i att vi ska komma närmare våra miljömål och att vi på olika sätt ska främja elfordon. Teknikutveckling och forskning är viktigt för att uppnå ännu bättre elfordon och batterierna i dessa.

Att vi får fler vindkraftverk är också jätteviktigt. Detta kommer att bli verklighet också tack vare beslut i fullmäktige.

I fredags var jag med och invigde orkidéeutställnigen i Palmhuset. Göteborgare kan nu njuta i en hel vecka av orkidéer och dessutom få tips om hur man sköter om dem. Nu vet jag hur jag ska göra för att få dem att blomma om!

Jag rekommenderar ett besök i Trädgårdsföreningen!

// Marina

i kategorin:Barn, Göteborg, Miljö Taggar: , ,