Kommentering avstängd

Förslag från utomstående är inte fel

…kan inte låta bli att reflektera över en sak med tanke på medias och oppositionens syn i Göteborg på en del idéer som kommer från andra aktörer än politiker…

Miljöpartiet kör just nu en viktig kampanj för att föra samtal med personer som inte är politiker kring vad som behöver göras. Jag antar att alla typer av idéer kan komma upp i dessa samtal och att samtalet kan initieras av enskilda.

Det förekommer återkommande att enskilda personer och grupper vill lyfta och diskutera idéer de har som skulle förbättra på olika vis med mig och med andra politiskt valda. Det är inget konstigt med det utan snarare oerhört tacksamt och viktigt. Under en period är dessa förslag inte färdiga för att lyfta in som politiska förslag och det är inget konstigt med det heller. Dels behövs ett funderande inom det politiska och dels kan idéerna behöva putsas och förtydligas.

När det så småningom ska till beslut och stöd för idén ifrån det politiska systemet så måste frågan givetvis in i ordinarie beslutsfattande på korrekt sett. Till exempel genom förslag i en nämnd eller kommunstyrelsen/kommunfullmäktige. Ibland tycker jag att medierna och den politiska oppositionen blandar ihop dessa olika steg och verkar signalera att idéer och inledande samtal är att likställa med något fuffens och skumt. Men då undrar jag hur de skulle vilja ha det istället? Som politiker vill jag inte lyfta fram ett förslag som jag inte känner har fått en viss struktur och genomtänkt upplägg.

Frågan är hur MP:s kampanj ses av de som driver på som mest mot initiativ från medborgare eller andra icke politiska aktörer? Jag tycker nämligen MP:s kampanj och en öppenhet för möte med de som vill träffa oss politiker och prata om sina förslag är bra saker.

//Thomas

i kategorin:Göteborg Taggar: ,