Kommentering avstängd

Positiva bekymmer!

En än gång kan vi konstatera att Göteborg är en grymt trevlig stad att bo och leva i. Nu har vi ökat med flera tusen igen och inflyttningen fortsätter. Under 2011 blev vi inte mindre är 6 632 nya Göteborgare och som jag skrivit tidigare i min blogg så är man Göteborgare om man är född i Göteborg eller någon annanstans. Detta gör att vi idag har passerat 520 000 invånare

Detta ger oss många positiva bekymmer, med allt från kommunal service till bostadsbrist. Det som också är positivt, är att vi nu ser att bostadsbyggandet har ökat med ca 25 % och byggstarterna under hösten är fler än på många år. Dessutom är det många detaljplaner som vunnit laga kraft för bostadsbyggandet så planreserven ligger på ca 5 400 bostäder och lägger vi till de som är under överklagande processen kan vi lägga till ca 1 000. Så nu är det upp till ”markanden” att börja bygga för det duger inte längre atts skylla på någon annan att det inte byggs.

Tittar vi på arbetet inom stadsbyggnadskontoret så börjar den nya laguppställningen inom chefsledet att ta form. Björn Siesjö är på ingång som stadsarkitekt och de kommer fler nya chefer under de närmaste veckorna. Lägger vi till att vi under föregående år rekryterade 60 nya medarbetare som nu börjar bli varma i kläderna så ser jag med tillförsikt på framtiden.

Att det tar lite tid att öka de färdigställda lägenheter är inte så konstigt då det normalt tar mellan 18-24 månader att bygga ett större område med bostäder. Så det som är färdigt i år har alltså statat 2010-2011. Föregående år kom det fram ca 1700 nya bostäder, men redan i år ser på prognosen att ca 2 600 kommer att bli färdiga.

//Mats Arnsmar

i kategorin:Bostäder, Göteborg, Politik, Stadsutveckling Taggar: , , ,