Kommentering avstängd

Mod och uthållighet

Fjärde söndagen i advent och jag hann inte fram till Domkyrkan förrän predikan var över. Jag hade hoppats på att kunna höra Jerkers sista predikan för denna gången på hemmaplan. Jerker som tillhör det yngre gardet av präster i Domkyrkan ska nu vidare. Efter sommaren börjar han tjänstgöra i Afghanistan. Det var med blandande känslor som jag sade farväl till honom när jag väl kom fram till kyrkan. Jag kommer att sakna honom i Göteborg och Afghanistan känns både långt borta och instabilt. Det krävs mod för att ge sig ut på en sådan resa. Lycka till Jerker! Starta nu en blogg så vi kan följa dig, långt där borta.

En annan resa av annat slag och utan slut är SAAB. I morgon verkar det dock som det blir ett avgörande men frågan är om det är slutet. Hur många gånger är det sagt de senaste åren att nu är det färdigt och så lyckas man hålla liv i verksamheten ändå. Trollhättebor i allmänhet och SAAB anställda i synnerhet borde ha medalj för kämpar-anda och uthållighet. Det om något borde ta Trollhättan in i framtiden, oavsett vad som händer i morgon. Framförallt önskar jag att man åtminstone kan fira jul i ett någotslags lugn och förhoppningsvis veta att jobbet finns kvar även efter helgerna.

Bra jobbat får vi säja till gänget i glasburen på Gustav Adolfstorg som samlats ihop miljoner under de senaste dagarna! Ni har nog allt dragit lite mer folk än granen. Och mer pengar också, det är uppenbart.

/Anneli

i kategorin:Göteborg, Kultur, Politik Taggar: , , , ,